Rozhodli jste se zamrazit letní úrodu rybízu, malin, ostružin a dalších bobulí? Možná jste zjistili, že váš mrazák není dostatečně prostorný. Pokud máte dost velký byt, zvažte nákup samostatného mrazícího boxu. Nemusí běžet po celý rok,...
Přestože se tamarind často řadí mezi ovoce, jeho specifická chuť a vlastnosti z něj dělají i oblíbené koření. Jak může tamarind obohatit vaši kuchyni a proč byste ho měli vyzkoušet?
...
Mnoho cukrovinek, které byly vynalezeny v minulém režimu, nebo dokonce dříve, už bohužel není k sehnání. Mezi takto zaniklé zboží patří i oblíbené Antiperle. Věděli jste například, že se jejich výroba nedala žádným způsobem urychlit?
...
Správná doba vaření džemu nebo marmelády je pro výsledek důležitá. Jak dlouho je potřeba džem vařit, závisí na několika faktorech. Jsou to druh ovoce a množství přirozeně obsaženého pektinu v něm, množství cukru a želírovacího prostředku....
Uvařte si oběd podle Jany Florentýny Zatloukalové, který jsme převzali z její knihy Kuchařka pro dceru z masa a kostí. Její recept na vídeňskou roštěnou je jednoduchý, dejte si však záležet při výběru masa.
...
Mnohaměsíční přípravy vyvrcholily v sobotu 15. června 2024 v pražské Grébovce opravdovým koncertem chutí. Vše běželo jako na drátkách a snad každý, koho jsme v areálu potkali, měl na tváři štastný úsměv. A spokojení návštěvníci jsou pro...